“Lumiejére, Sprang-Capelle: Kunstwerk met een Groot Hart voor Marokko”

In de idyllische gemeente Sprang-Capelle, gelegen in het hart van Nederland, schijnt een licht van solidariteit dat verder reikt dan de lokale grenzen. Lumiejére, een bijzondere dagbesteding, heeft een bewonderenswaardige actie gestart om de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Marokko te ondersteunen. Dit initiatief gaat verder dan alleen hulp bieden; het verspreidt liefde en hoop door middel van kunst.

Met een klein kunstwerk, een hart met een waxinelichtje, willen ze letterlijk een lichtpuntje zijn in de duisternis die de getroffenen van de aardbeving hebben ervaren. Het is een gebaar van medeleven dat de afstand tussen Nederland en Marokko overbrugt, omdat het aantoont dat menselijkheid geen grenzen kent.

Het idee achter dit kunstwerk is eenvoudig maar krachtig. Het hart, dat symbool staat voor liefde en verbondenheid, wordt verlicht door een waxinelichtje. Dit licht symboliseert de hoop die Lumiejére wil brengen aan degenen die alles hebben verloren. Het kunstwerk is niet alleen een visueel beroep op emoties, maar ook een manier om financiële steun te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving.

Wat deze actie nog indrukwekkender maakt, is de manier waarop de opbrengst wordt verdeeld. Maar liefst 50% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de hulpverlening voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Dit toont de oprechte toewijding van Lumiejére aan het helpen van mensen in nood, ongeacht waar ze zich bevinden. Het is een voorbeeld van hoe kleine gebaren een groot verschil kunnen maken.

De andere 50% van de opbrengst wordt toegewijd aan een crowdfundinginitiatief voor Lumiejére zelf. Dit is niet zomaar een willekeurige inzamelingsactie; het heeft een specifiek doel. Lumiejére streeft ernaar een lift te financieren, waarmee ze de drempel letterlijk en figuurlijk willen verlagen. Hierdoor kunnen mensen met beperkte mobiliteit gemakkelijker deelnemen aan de activiteiten van Lumiejére en zich volledig betrokken voelen bij de gemeenschap. Het is een investering in inclusiviteit en toegankelijkheid.

Deze actie van Lumiejére is een prachtig voorbeeld van hoe gemeenschappen in tijden van crisis samen kunnen komen en een positieve impact kunnen hebben, zowel lokaal als wereldwijd. Het laat zien dat het mogelijk is om liefde en steun te verspreiden, zelfs als de afstand groot is. Het herinnert ons eraan dat we als individuen en als samenleving de kracht hebben om te helpen en het verschil te maken.

Dus, als u overweegt om een klein kunstwerk aan te schaffen, weet dan dat u niet alleen een prachtig stukje kunst ontvangt, maar ook bijdraagt aan het herstel van levens in Marokko en aan de verbetering van de toegankelijkheid van Lumiejére. Het is een kans om de wereld een beetje mooier te maken, één hart en één lichtpuntje tegelijk. Samen kunnen we laten zien dat solidariteit en medeleven geen grenzen kennen en dat liefde altijd sterker is dan elke ramp.

Draagt u deze actie ook een warm hart toe?
Wilt u graag het kunstwerk, Hart onder de Riem, voor uzelf of voor iemand anders bestellen?

Vul dan onderstaand  formulier in, selecteer uw Hart-kleur, het aantal en betaal via de knop (mollie).
Team Lumiejére zorgt ervoor dat het Hart onder de Riem snel naar u wordt verzonden en 50% van de opbrengst wordt gestort op rekening 6868 voor de slachtoffers in Marokko

……………………………………………………………….


Hart onder de Riem - Wit
€ 24,99
Hart onder de Riem - Rood
€ 24,99
Hart onder de Riem - Bronskleurig
€ 24,99


Verzendkosten € 4,95
Totaal